+36 30 288 7668 info@ceremoniamesterno.hu

Avagy

Pár hete szembesültem a ténnyel, hogy akár Toszkánában is lehet esküvőm és nem biztos, hogy többe kerülne, mint Budapesten.

Somorjai Ilona női ceremóniamester, már 2002 óta van jelen folyamatosan esküvőkön. Az első 10 évben inkább zenekaraival és énekhangjával vette ki részét a jó hangulat megteremtéséből, de idestova 4 éve már annak, hogy kitalálta a „ceremóniamesternő projectet”.

-Beszélgettünk már sok témáról a riportjainkban, most a külföldi esküvő megrendezésének kérdését próbáljuk röviden feszegetni. A közelmúltban a romantikus Toszkánában töltöttél el pároddal pár napot. Mit tapasztaltál?
– Igen! Egy csodálatos helyen jártunk, ahol nem mellesleg rendszeresen vannak esküvők. Többen kerestek meg már az évek alatt, hogy szeretnének, toscánai vagy tengerparti esküvőt, de mivel nem volt megfelelő kapcsolatom, kénytelen voltam átirányítani az illető párokat. Nagyon boldog vagyok, hogy mostantól tudok segíteni. Nem csak, egy nagyszerű helyszínt ismerhettem meg a Relais La Costának köszönhetően, hanem egy magyar tulajdonos hölgyet, Ágit is, aki hasonlóan hozzám, imádja a munkáját. De természetesen párja Paolo is mindenben a segítségére van, hogy éttermük és apartmanjaik különleges, akár életre szóló élményt nyújthassanak vendégeik számára.

-A képek magukért beszélnek, de az olvasókat nyilván az érdekli a legjobban, hogy mennyibe kerülne ott egy esküvő és hány fő befogadására alkalmas a helyszín?
A Relais La Costa kb. 80 -100 fős esküvőt tud kényelmesen befogadni, és 40 embert tud elszállásolni. De a környéken még van apartman bőven, többek között ezért is főnyeremény Ági! Ha szükséges, tud segíteni bármiben. Számokat nem fogok írni, mert nehéz is lenne pontosítani ily módon, de a lényeg, hogy a násznép elszállásolásával minimum két éjszakával, menüvel, bulival nagyjából olyan számot kapunk, mintha itthon rendeznénk Budapesten kb. 150 – 200 fős esküvőt egy teraszos étteremben. Érdemes tehát elgondolkodni, ha valaki valóban különleges élményt szeretne megélni a szűkebb családjával és legjobb barátaival.

-És vajon valóban össze lehet ott házasodni?
– Ági mindent el tud intézni és ő maga is szakképzett szertartásvezető. A polgári szertartás helyszíne csodálatos! De külön jó hír, hogy a panziótól pár méterre van egy gyönyörű templom és ott is tartottak már több összeadást.

Várható a közeljövőben közös esküvő, amit már együtt szerveztek Itáliában?

– Nyilván mi készen állunk. Ági és én egyet értünk abban, hogy eddig is jó és egyedi lagzik voltak náluk. De ha ehhez még hozzáadjuk az én itthoni előszervezési – ottani levezénylési munkámat és a zenei lehetőségeket, akkor aztán tényleg felejthetetlen, de mindenképpen rendkívül kivételes élménnyel ünnepelhetjük a leendő házasok nagy napját.

Relais La Costa – Toscana

https://www.facebook.com/relaislacosta.italy/

https://www.lacosta.it

Via Coppoli 19-27
Montefollonico, Toscana, Italy